Tonnikalapastasta voi tehdä satoja, jos ei tuhansia variaatioita mutta tässä ovat minun suosikkini.
1#
Täysjyväpasta, määrä oman maun mukaan
1 prk vaaleaa tonnikalaa vedessä
1 prk tomaattipohjaista pastakastiketta
Keitä pasta al dente. Valuta tonnikala ja lisää kuumalle pannulle pastakastikkeen kera.
2#
Täysjyväpasta, määrä oman maun mukaan.
1 prk vaaleaa tonnikalaa vedessä
2 rkl pestoa
1 prkl fetaa
Keitä pasta al dente. Valuta tonnikala ja lisää kuuman pastan joukkoon peston ja fetajuuston kera.
3#
Täysjyväpasta, määrä oman maun mukaan.
1 prk vaaleaa tonnikalaa valkosipuliöljyssä
1 pallo mozzarellaa
100g raejuustoa
rkl voita
Keitä pasta al dente. Paloittele mozzarella ja lisää kuuman pastan joukkoon voin ja raejuuston kera. Valuta tonnikala ja lisää kuuman pastan joukkoon.
HUOM! Laadultaan parempaa rasvaa saadaan, kun käytetään vesisäilykettä ja lisätään itse öljy ja mausteet